Solveig Z

tisdag, augusti 15, 2006

vänta är livets lott

I går kväll ringde en person, inte närmare bekant, men han visste att jag ägnade mig och politik och var intresserad av sjukvårdsfrågor med mera. Han var så upprörd för han hade suttit i telefonkö till sjukvårdsupplysningen i 1 timme.

Det var hans fru som var sjuk och då hade han gjort som man ska. Ringt akuten och de hänvisde till sjukvårdsupplysningen. När det gått en timme så sa han nej nu ringer jag till Solveig. Sagt och gjort. Ska det vara så här. Varför fungerar inte vården? Vi har satsat mycket mer pengar på vården, säger Ylva Johansson, sjukvårdminster, men var har dessa pengar hamnat? Personalen gör vad de kan.....

Träffade en dam på parkeringen i stan i går förmiddad. Hö´rö Solveig vet du hur det fungerar i sjukvården? Jo, min man som har kanser och behövde hjälp fick sitta i 4 timmar på akuten för ett enkelt ärende. Ingen annan hjälper honom fast det hade distriktssköterskan eller vilken sjukvårdskunnig som helst kunnat göra. Men så´nt fungerar inte under sommaren. Ska det vara så här?

Nej det är sannerligen dax att vi får vård när vi behöver och på den nivå där det fungerar enklast och billigast. Tillgängligheten är a och o och där är ju bevisligen Uppsala län sämst. Nu ändrar vi på det tillsammans.

Hälsningar
Solveig