Solveig Z

tisdag, augusti 01, 2006

Byråkratin förlamar vår värld

Var och besökte jobbet i dag.Jag har ju haft "2 frimånader" redan. Halva tiden har gått och det har ägnats centern och politiken. Intressant - att tiden går fort och att det är roligt att jobba med politik.

Men på jobbet fick jag kontakt med verkligheten direkt. En av personalen berättade att hon haft kontakt med en läkare för 2 år sedan. Hon hade jätteproblem och det röntagdes och togs en massa prover och hon skulle få besked om det fanns något man skulle åtgärda. Nu hade hon samma problem igen och då upptäkte den läkare hon nu träffade att de fanns ett röntgenutlåtande,taget för två år sedan, som tydligt visade på något som skulle åtgärdats. Vart är vi på väg? Det är stress, och all denna adminstration som ligger på fel personer. Kalla det gärna byråkrati.

Läste i somras om försäkringskassan som behandlar 15 miljoner ärenden varje år. Riksrevisionen som granskar fk:s verksamhet hade upptäkt att 15% av ärenden hade brister. Det är 2,25 miljoner ärenden. Många människor. Inte konstigt att vi klagar på fk:s tjänstemän som jobbar, stressar och mår dåligt. Men det är inte personalens fel det är byråkratin, myndighetsapparaten. Man kan bli tokig.

Dags att det blir en ändring.

Hälsningar
Solveig

1 Comments:

At 6:52 fm, Blogger Magnus Ahlkvist said...

Hej Solveig. Denna bloggen har jag inte sett tidigare.

Exakt vilka förslag som Centerpartiet har lagt menar du minskar Försäkringskassans byråkrati? Mig veterligen är alliansens hållning att FLER kontroller ska utföras av de sjuka. Antifuskministerier och annat mys. Hur menar du att det minskar stressen och därmed felkällorna?

 

Skicka en kommentar

<< Home