Solveig Z

torsdag, juli 27, 2006

Myndigheterna är för många

Jag kan bli tokig på den här byråkratin som finns i Sverige. Sossarna har lyckats reglera och krångla till myndighetssverige så det är till nackdel för oss människor. Nu får vi lov att säga ifrån. Tur att den 17 spetember är nära.

I går berättade man på nyheterna att våra asylsökande utan dokument, d v s utan pass, inte får någon sjukvård. EU och andra instanser anser det var konstigt då vi skrivit på att alla människor ska ha lika rätt. Sverige tillhör de sämsta av Europas välfärdsländer.

Anledningen till att flyktingarna inte får sjukvård är att man inte vet vem som ska betala. Ska det vara staten eller landstinget eller kommunen. Lägg ner, säger jag. Det kan ju få till följd att man inte upptäcker smittor eller andra sjukdomar i tid som kan få oanade konsekvenser. Vi har en regeringen som inte står för vad de säger, som ger oss en negativ uppfattning utomlands och som inte har kläm på vad som händer. Dessutom sa de på nyheterna att den ansvarige ministern avböjde att kommentera dessa påståenden i går. Konstigt att man inte står för sitt regernande.

Det här med att myndigheter bollar mellan varandra och ingen har ansvar ser vi innom äldreomsorgen.Sjuka äldre bollas mellan kommuner och landstinget. Klinikfärdig sa man tidgiare och skickade från landstinget sjukvård till kommunen och se´n kom de tillbaka och så till kommunen och ... När du är sjuk och har kontakt med försäkringskassan och behöver ett nytt jobb. Det är på många håll vattentäta skott mellan fk och arbetsförmedlingen.

Minska byråkration utgå från den enskilda människan och ta bort några myndigheter och inför en myndighet av fk och af.

Hälsningar
Solveig