Solveig Z

torsdag, augusti 17, 2006

Vi har varit på turné och har .....

Kommit på sne´har vi inte gjort men vi har åkt buss runt i hela länet. I går var det en heldag. Började i Enköping kl 07.30. Slutade i Heby kl 22.00. Ja, vi var faktiskt i varje kommun i hela länet. En kanonbra dag som visade mångfalden i vårt län, som har framtiden för sig och som riksdagsledamot är värt att jobba för.

I Enköping delade vi ut äpplen och flygblad om förbättringar för pendlarna. I Håbo stannade vi vid den bensinstation som blir först med etanolpump i kommunen. Stoppet i Knivsta bjöds det på kaffe med dopp och en rundtur i deras nya bostadsområde Alsike. En tomt kostar ca 1 miljon, hög summa jmf med t ex norduppland. Uppsala visade på Domkyrkan och en nytänkande tandvårdsklinik. Där fick vi verkligen höra frustrationen över den förda tandvårdpolitiken och hur stort hopp man ställde på oss. Det gäller att leva upp till förväntningarna. Lunchbuffé serverades av en ekologisk krögare och Fredik Federley, jag säger bara Fredrik m´m´m´, fick vi lyssna till.

Gimo i Östhammars kommun visade att man satsar på gallerior även där och sedan började den långa färden till Skutskär. Ja, det är långt mellan Knivsta och Skutskär våra yttersta poster i söder och norr. Skillanden är otrolig. Men hela länet måste leva för att vi ska ha balans och alla måste utvecklas efter sina förutsättningar. Det kan inte se lika ut i alla kommuner eller för alla människor. Flexibilitet och olika behov den verkligheten såg vi tydligt. Nu återstod Tierp som just öppnat sin valstuga och där råder framtidstro.....

Resan avslutades med grillkväll i vår nyaste kommun och vi var i Östervåla. Jättetrevligt! vilken 5-poängare att vi får så trevliga människor till vårt län.

Jag todde inte att vi skulle få upptäcka ett så intressant län, på bara en dag, med sådan mångfald och så´n entusiasm som finns bland våra medlemmar. Vi ger järnet och vi kommer att nå framgång.

Hälsningar
Solveig