Solveig Z

tisdag, juli 04, 2006

Heby mot framtiden

Heby kommun har sannerligen framtiden för sig. Det är ett nytänk i kommunen som lovar en ljus framtid. Fler kommuner borde ta efter detta och vara lite okontroversiella. Det finns en man, ja faktiskt en riktig entreprenör, som satsat i att bygga upp ett helt nytt samhälle. Det ligger nära Uppsala, Stockholm och Enköping och lockar hästintresserade personer dit. Han, den nytänkande mannen, har flyttat sitt dataföretag dit, EUD, och tillverkar datorer för hela världen med ca 40 anställda. Han har börjat bygga en hästcamp där man får köpa tomter för byggande av villor och stall och radhus med tillhörande stall. Sedan har men en gemensamhetsanläggning med förstklassiga banor och träningsmöjligheter av olika slag och detta betalar man den ringa summan av 350 kr/ månad för. Efterfrågan är jättestor. Men att våga satsa. Det skulle fler göra se möjligheter och inte hinder vara okonventionella. Gud vad vi behöver företagare av den kallibern i vårt land.

I Tärnsjö finns också ett garveri med det bästa och finnaste skinn som finns på marknaden. De exporterar skinn till de franska modehusen, Louis Vuitton, som gör väskor o annat. Där finns också en yrkesinriktad skola med riksintag för att lära till jobba i skinn bli kunniga i att designa allt från möbler till portmonnäer. Skolan är 2 + 1 år. Men det finns problem med reglerverk och skolverket, förstås. Man blir tokig på dessa regler som sätter hinder för utveckling och arbetstillfällen.

Det finns så mycket och nu är det hög tid för att vi verkligen får en ny regering som kan underlätta för entreprenörer och motverka regelhysterin. Jag gör vad jag kanför att förverkliga det och Heby är ett lysande exempel på att framtiden finns där. Men det måste finnas enskilda människor som vågar gå före. Så allt börjar med dig.

Hälsningar från en Solveig som nu kommer att vara borta ett par veckor och då kommer att ha svårt att nå en dator.