Solveig Z

torsdag, juni 15, 2006

Morgonstund har guld i mun

I går morse, innan alla börjat jobba, åt jag och två centerkvinnor i Enköping, frukost tillsammans med affärsinnehavare och deras personal. Vi, centerkvinnorna alltså, hade bjudit in våra gäster som var 20 personer på en sund och näringsriktig start på dagen. Angelica Eriksson, friskvård- och kostkonsulent, var med och berättade om hur viktigt det är att vi äter rätt. Hon förklarade väldigt pedagogiskt och kunnigt om hur kroppen behöver olika typer av "bränsle" för att kunna fungera. Till frukosten fick vi youghurt naturell, skinka, ägg, fullkornsbröd, myssli, juice, kaffe, grönsaker och en ovanlig miljö. Det flytande vandrarhemmet Shiphotel Sjöhästen i Enköpings hamn var platsen för sammankomsten. Jag kan lova att alla som startar sin dag med två cigg och en kopp kaffe kände sig träffade av budskapet. Flera lovade sig säkert att de skulle ändra sina vanor och tänka på vilken föda de stoppar i sig och när under dygnet det sker.

Alliansen har enats om ytterligare en viktig inställning. Kl 10.30 i går var det presskonferens om inställningen till kärnkraften. 30 års tjafs och oenighet har fått sitt slut. Vad ska nu sossarna tjafsa om? Jo, Göran Person sa i aktuellt att Centern till och med övergivit sin sista viktiga fråga nämligen att avveckla kärnkraften. Vad trött man blir. Persson vet att han sitter löst så nu gäller det att nervärdera Centern och minimera en konkurrent. Men sällan har så många blivit så glada, inklusive jag själv, för Mauds och centerns initiativ. Nu gäller det att satsa på och utveckla alternativa och miljövänliga energialternativ. Något som sossarna misslyckats med. Dessutom kommer alla som sagt att det enda som avhåller mig från att rösta på centern är den militanta hållningen till kärnkraften. Hoppas vi har resurser att ta emot alla nya medlemmar och sympatisörer.

Själv var jag vaken och pigg hela dagen och kvällen och halva natten för det var ju skolavslutning i går och det medför att man inte vågar sova förän unga fröken kommit hem. Utan den näringsriktiga frukosten tillsammans med trevliga personer och en stimmulerande miljö hade jag inte varit lika pigg. I kväll blir det att vara vuxen på stan. Man ska ta sitt ansvar som förälder.

Kom ihåg det börjar med Dig.

Hälsn. Solveig Z