Solveig Z

fredag, juni 16, 2006

Allt är inte enkelt

Dagen började med fotografering till valmaterial. Tog bilder med Lasarettets entré som bakgrund. Där är ju mitt liv. Nu gäller det att övertyga alla innevånare i Södra länsdelen att de ska rösta på C för att garantera att sjukhuset får fortsätta fungera som nu med en ny majoritet efter valet. De väntade beslutet i landstingsfullmäktige blev en återremiss av ärendet om att kirurgen skulle underställas Akadeniska sjuhhuset. Ärendet kommer att avgöras efter den 17/9.

Besökte öppna förskolan vid Pluta och träffade trevliga mammor och pappor och gulliga barn. Vid samtalet med mammorna fick jag klart veta att öppna förskolan fyller en väldigt viktig funktion för i första hand mammorna/papporna och i andra hand barnen. Vi måste slå vakt om att öppna fsk får fortsätta.

Se´n var det kommunfullmäktige. Tur att vi tog beslut om lån av 12 miljoner så att Vägverket kan påbörja byggandet av 4 filig väg mellan Västerås och Sagån. Men i övrigt var det ingen höjdare. Mycket småtjafs, ordningsfrågor och återemiss av budgetärendet. Alla ville hem till fotbollen som startade 21.00. Som tur var vann Sverige med 1-0. Ein, zwei, drei besegra Paraguei.

Och så till slut den långa vandringen, förälder på stan, vuxna som tar ansvar eller kalla det vad ni vill. Toots och jag var ute på stan och gick. Många var dom, lätt berusade var flera och vi var på väg hem när vi till slut träffade vår Tove klockan var då midnatt. Hon var nykter. Tack gode Gud för det. Visst är jag orolig för att något ska hända. Det gäller att hålla i tonåringarna. Så var skolavslutningen klar för denna gång. Tur att det är ett år till nästa gång. Att vara förälder är inte lätt man ska ge förtronde samtidigt som man ska ha koll. Allt är inte lätt! Men glöm inte allt börjar med dig.

Hälsn. Solveig Z