Solveig Z

torsdag, oktober 18, 2007

Viking Motor Park

Jag tror på att vi kommer att få en sk motorbana i Enköping. Jag tror dessutom att vi kommer att få se den första etappen invigd våren 2010. Kul! Bra!Framtidssyftande!

Alla naturivrare ryser nu. Men det gör inte jag. Det finns inget område i Sverige som är så undersökt från alla håll och kanter som detta markområde. Inte ens marken till den nyss påbörjade utbyggnaden av E18 har genomgått så grundliga undersökningar. Undrar hur mycket den kommer att påverka oss.

Motorbanan kommer ju till att börja med att vara en utbildningsbana. Det betyder att där kommer att utvecklas och forskas om nya och miljövänligare fordon och sätt att framför dom. Inte minst när det gäller yrkestrafik i olika former.

Det ska också bli intressant att se hur många nya arbettillfällen detta kommer att ge Enköping och Mälardalen. Hotell och sevicenäringen i Uppsala län kommer att utvecklas.

Ja, vem kan med hävd säga att detta ska Enköpings kommun säga nej till? Ingen som tror på framtiden i alla fall. Jag tror på framtiden. Också för Stadshotellet!

Solveig