Solveig Z

tisdag, oktober 16, 2007

S-budget är nys

Sossarnas budget alternativ är rena rama nyset. Snart, jättesnart kommer alla människor att genomskåda den. dom lovar runt och håller tunt. Dom har definitivt ingen ansvarsfull ekonomisk politik.

Deras budget minskar arbetsutbudet. Det blir 60 000 färre jobb, helt klart. De höjer skatten, eller tar pengar från låginkomsttagare som lokalvårdare, förskolelärare och metallarbetare. Fast i S argumentering är de höginkomsttagare. S vill slopa den lägre skatten på hushållsnära tjänster. De vill slopa sänkningen av arbetsgivaravgifter för unga och äldre. De vill slopa jobb- och utvecklingsgarantin för deltidsarbetslösa. De vill slopa de sänkta arbetsgivaravgifterna för tjänsteföretag. För att nämna något.

Snart upptäcker folk detta och då blir det andra bullar för opositionen när de dessutom ska berätta hur oense de är i viktiga frågor som t ex när det gäller miljösatsningarna.

Nästa år kommer alla att märka resultat av de åtgärder som regering och riksdag har beslutat. Då blir det genomslag och vi kommer att hyllas. S slåss för bidrag istället för jobb och deras politik leder till mindre valfrihet. Spännande att se när folk inser att S politik ät nys, kul att får vara delaktig.

Solveig

1 Comments:

At 8:28 em, Blogger Pelle said...

Haha. Jag tror du kommer bli väldigt besviken. Det är inga vanliga människor som använder era överklassavdrag iallafall, så ingen förutom ni riktigt välbeställda bryr sig om (s) slopar dem.
Nä, folk har sett hur ni förstört välfärden, och ni kommer inte att bli förlåtna innan nästa val.
Folk tycker helt enkelt inte om er politik! Det enda sättet ni kan vinna ett val är att göra som ni gjorde förra valrörelsen, ljuga och låtsas att ni står för en annan politik! Men det kommer folk inte gå på när de precis sett vad ni går för.

 

Skicka en kommentar

<< Home