Solveig Z

torsdag, januari 03, 2008

Regeringsombildning

Läste i någon blaska ett råd till Fredrik Reinfeldt för att bättra på opinionssiffrorna. Förslaget var kort och gott gör en regeringsombildning. Varför inte? Om det gäller att skapa trovärdighet och kompetenta utårtiktade regeringsföreträdare kan jag rekomendera fler centerpartister. Göran Persson gjrde ju då och då regeringsombildningar. Han bytte ett statsråd här och där. Inget som påverkade politiken men som skapade en tanke om ny tag, bättre förslag och det tog intresset för andra mer kontroversiella angelägenheter.

En annan idé för att få bättre mer välförtjänta opinionssiffror är att vara mer utåtriktad. Det gäller att synas och höras mer. Ingen lätt match men kostar det så smakar det. Vad kan vara mer värt att satsa på än att få behålla regeringsmakten ytterigare en mandatsperiod. Tänk om allt det vi börjat förändra, som kommer att ge människor kontrollen över sina egna liv och mer pengar i plånboken, skulle gå tillbaka till det gamla sosse systemet. Tanken är svinlande och det finns så himla mycket mer att göra för alla människor i Sverige. Alliansregeringen är inte handlingsförlamad som Sosseregeringarna.

Vänligen
Solveig

1 Comments:

At 11:18 em, Blogger Magnus Ahlkvist said...

Solveig: Det var mycket klargörande att läsa att du ser alliansens politik som ett systemskifte. Ni inom alliansen brukar ju annars ägna all er kraft åt att förneka det.

 

Skicka en kommentar

<< Home